maandag 10 juli 2017

Samen op pad

Na een gezellig ontbijt bij de tent met de nieuwe fietsvrienden stappen Rinke en ik op en nemen afscheid van Jacob die een rustdag houdt.
We vervolgen de Vennbahn die nu wel een stuk grindweg wordt maar goed te doen is. Het heeft vannacht geregend dus geen stuiven.

Als we de Vennbahn bij Burg Reuland verlaten, na eerst per ongeluk te ver gereden te zijn, start het echte klimmen weer.
Een enorme klim voor Lutzkampen, na elke bocht stijgt de weg verder, hebben we de grootste klim gehad. Rinke wacht een stek verder, beneden, op me.

Ons tempo verschilt (zal met de leeftijd te maken hebben) maar ik haal haar wel steeds weer in bij het dalen. Iets met gewicht (bepakking!) of zo.
We worden ingehaald door vader en zoon die ook op de camping stonden. Als zij verkeerd zijn gereden en op het pad terug komen halen we hen weer in. Als wij onze regenjas aantrekken rijden ze ons weer voorbij. Dit om en om inhalen lukt tot halverwege de middag. We raken ze kwijt omdat wij besluiten in een gesloten theetuin (maandag?) in Dasburg onze eigen gemaakte thee op te drinken. Alles is dicht vandaag dus geen koffie met gebak! Na de thee volgt een hoosbui die we dus maar onder de parasol van de tuin afwachten.


Inmiddels hebben we de Ardennen ingeruild voor de Duitse Eifel en rijden vervolgens Luxemburg binnen. Een tijd volgen we de gewone weg. Gelukkig niet heel veel verkeer.
Dan leidt de route ons pal langs de Our. Grint wederom. We fietsen over een soort damwand omdat de daloever daar te smal is voor het pad.











In Vianden op zoek naar een camping. Een dame in het tankstation geeft uitsluitsel.

Na het eten nog een derde bezoek aan een benzinestation (normaal zie ik er geen drie in een jáár.)
Want Vianden kent kapsalons, restaurants, souvenirwinkel, maar geen supermarkt. Dus waar koop je dan brood, yoghurt en fruit? Juist.
Bij aankomst op de camping kwam de zon weer door, fijne afsluiting.


We hebben de tenten niet pal aan het water gezet ivm de drassige bodem. Nu mooi uitzicht.
65 km.

1 opmerking:

Unknown zei

Gezellig zo'n dagje samen fietsen